Zweetvoeten? Dit is de mogelijke oorzaak en zo kom je er vanaf!

Er is niets vervelender dan zweetvoeten. Natte voeten die ook nog eens onaangenaam ruiken. Ze ruiken niet alleen heel onaangenaam, maar stinkvoeten zorgen ook nog eens voor onaangename momenten. Terwijl je die knellende schoenen toch écht heel graag uit zou willen doen. De oorzaak van zweetvoeten lopen nogal uiteen.

Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van voetschimmel, maar ook putjeszolen of synthetisch schoeisel kunnen de oorzaak zijn van stinkende voeten. Hoe dan ook, je wilt er zo snel mogelijk vanaf. In dit artikel vertellen we je precies wat de oorzaak kan zijn van jouw zweetvoeten én wat de meest effectieve behandeling is. Zo kun je jouw schoenen straks met een gerust hart uitrekken.

Ik heb zweetvoeten: hoe komt dat en wat is de beste behandelmethode?

In de eerste plaats is het goed om te weten dat zweetvoeten niet altijd voor een vieze geur hoeven te zorgen. Sterker nog, dit wordt vaak veroorzaakt door een schimmel of de sokken en schoenen die je draagt. Net zoals dit met transpiratie het geval is, wordt de onaangename geur vaak veroorzaakt door wat je eet of drinkt. Bij voeten werkt dat iets anders. Zo kan het zijn dat jouw stinkende voeten worden veroorzaakt door een bacterie. Dit noemen we ook wel voetschimmel.

Het vormt zich vooral tussen je tenen en ruikt naar, je raadt het al, overjarige brokkelkaas. Niet echt een geur waar je zelfvertrouwen van krijgt. Ook jouw schoenen kunnen een flinke bijdrage leveren aan de geur die je voeten verspreiden. Bijvoorbeeld als je schoenen draagt van synthetisch leer of ander materiaal met slecht ventilerende eigenschappen. Omdat de warmte in je schoen niet op de juiste manier kan worden afgevoerd, worden je voeten nat en warm. Een perfecte bron voor bacteriën dus.

En juist deze zorgen ervoor dat je voeten een behoorlijk onaangename geur verspreiden zodra je jouw schoenen uitdoet. Sokken zijn mogelijk ook een boosdoener. Bijvoorbeeld als je sokken draagt die geen vocht opnemen. Dat is vooral vaak het geval met synthetisch materiaal zoals pantykousen. Dan maar met blote voeten? Helaas, ook dat is geen goed idee. Jouw voeten worden dan niet omhuld door vocht absorberend materiaal. Het zweet komt in je schoenen terecht waar het na verloop van tijd behoorlijk kan gaan stinken.

Wat is dé oplossing voor zweetvoeten?

De oplossing voor zweetvoeten is eigenlijk heel simpel. Pedifris zorgt ervoor dat jouw voeten niet buitenproportioneel zweten. Pedispray spuit je eenvoudig op je voeten waarna ze droog blijven. Door ook je schoenen met Pedifris te behandelen, worden bacteriën die de nare geur verspreiden bestreden. Hoewel jij je misschien jarenlang hebt gegenereerd voor je stinkende voeten, is dat vanaf nu verleden tijd.

Naast het gebruiken van Pedispray, is het ook raadzaam om altijd sokken van absorberend materiaal te dragen. Katoen is een prima keuze. Maak je voeten altijd goed droog en vergeet daarbij zeker de huid tussen je tenen niet. Probeer luchtige schoenen te dragen als de weersomstandigheden dat toelaten. Draag lederen schoenen voor een goede ventilatie.